Slad

  • Od klíčivosti zrna po barvu piva. Sítem Ferdinandovy laboratoře neprojde žádný chcípálek

    Pivovar není jen varna. Tedy prostory, kde se vaří pivo. Ve skutečnosti se jedná o poměrně velký komplex budov, které jsou domovem nejrůznějším předmětům, přístrojům, z části ale především pracovníkům, díky nimž se lahodný mok z čista jasna objeví u vašeho nedělního oběda. Jednu z prostor jsme si už představili. Na dlouhou, místy strastiplnou cestu,…

  • Humnová Sladovna Ferdinand. V Benešově ctí tradici s kořeny v Rakousku-Uhersku 

    Článek, který se před vámi právě otevírá, má poněkud smíšený původ. Abyste tomu rozumněli; léta letoucí zpět vznikla se zaměstnanci pivovaru řada rozhovorů. O historii spjatou s osobou Františka Ferdinanda d’Este, jenž dal pivovaru nejen jméno, se zajímala média napříč republikou. Jak šel čas, články, které předtím zaujaly oko ne jednoho čtenáře, nakonec končily v…

  • Ferdinandovy (vy)hlášky. Kulturně-společenský občasník plný piva a vtipu

    Dnes již letitý projekt pod záštitou benešovského Pivovaru Ferdinand, který čtenáře edukuje o charakteru a tak nějak celém životě zlatavého moku z Ferdinandova dvora. To jsou Ferdinandovy (vy)hlášky. Vůbec první číslo se na očích veřejnosti objevilo v roce 2012. Od té doby se čtenáři každoročně těší jednomu či dvěma vydáním tohoto kulturně-společenského občasníku. Jsou to…